Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Peru deportovalo pre poškodzovanie Machu Picchu turistov, jedného čaká súd

.redakcia .svet

Peruánske úrady deportovali vo štvrtok do Bolívie piatich turistov obvinených z poškodzovania Chrámu Slnka v tzv. Stratenom meste Inkov – Machu Picchu a na 15 rokov im zakázali vstup do Peru.

Peru deportovalo pre poškodzovanie Machu Picchu turistov, jedného čaká súd German Falcon/Lima2019 Pan American Sports Organization via AP Ruiny inkského kultového mesta v peruánskych Andách sú obľúbenou turistickou atrakciou.

úrady informovali, že skupine turistov – dvom Brazílčanom, Argentínčanovi, Čiľanovi a Francúzske – bol udelený maximálny možný trest, a to „vyhostenie a zákaz vstupu na dobu 15 rokov“. Päticu turistov – dve ženy a troch mužov vo veku 20 až 32 rokov – deportovali do bolívijského mesta Desaguadero ležiaceho pri pobreží jazera Titicaca, vyhľadávanej turistickej destinácie.

Šiestemu z tejto skupiny turistov, 28-ročnému Argentínčanovi Nahuelovi Gómezovi, zakázali Peru opustiť po tom, ako sa údajne priznal k tomu, že sa pokúsil vybrať z múru Chrámu Slnka kameň, ktorý mu však spadol a spôsobil praskliny na dlažbe tohto inkského chrámu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite