Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Španielsky parlament vyslovil dôveru novej vláde

.redakcia .svet

Španielsky parlament v utorok zahlasoval za vyslovenie dôvery novej vláde úradujúceho premiéra Pedra Sáncheza, podporila ho jednoduchá väčšina poslancov.

Španielsky parlament vyslovil dôveru novej vláde Manu Fernandez/AP/SITA 7. január 2020 Madrid, Španielsko: Španielsky parlament vyslovil dôveru premiérovi Pedrovi Sánchezovi. Po takmer patovej situácie tak bude mať španielsko konečne novú vládu.

za Sánchezove zotrvanie vo funkcii zahlasovalo 167 zákonodarcov, uvádza na svojej webovej stránke denník El País. Proti hlasovalo 165 poslancov a 18 sa zdržalo hlasovania.

Sánchez v prvom hlasovaní o dôvere v nedeľu neuspel, keď jeho opätovné vymenovanie za predsedu vlády podľa očakávaní nepodporila nadpolovičná väčšina 176 poslancov. Za lídra španielskych socialistov hlasovalo 166 poslancov, proti ich bolo 165, 18 sa zdržali hlasovania a jeden sa na zasadnutí nezúčastnil pre chorobu. 

V utorňajšom hlasovaní premiérovi na potvrdenie vo funkcii stačilo získať jednoduchú väčšinu hlasov v 350-člennom španielskom parlamente.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite