Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Britská vláda omylom zverejnila adresy držiteľov novoročných vyznamenaní

.redakcia .svet

Zoznam s menami a adresami ocenených osobností bol zverejnený od piatka večera do soboty rána. Incident sa bude posudzovať ako závažné narušenie bezpečnosti.

Britská vláda omylom zverejnila adresy držiteľov novoročných vyznamenaní Valentin Flauraud/Keystone/AP/SITA Britský hudobník Elton John je takisto jedným z plánovaných ocenených na tradičnom novoročnom zozname.

britská vláda omylom zverejnila na svojich oficiálnych stránkach domáce a pracovné adresy vyše 1000 ľudí, ktorí figurujú na tradičnom novoročnom zozname osôb vyznamenaných za prínos pre britskú spoločnosť. Informoval o tom v sobotu britský denník The Guardian.

Zoznam s menami a adresami ocenených bol zverejnený od piatka večera do soboty rána, keď ho vláda stiahla. Zároveň sa ospravedlnila za neúmyselné zverejnenie osobných informácií.

Podľa novín The Guardian sa celý incident bude zrejme posudzovať ako závažné narušenie bezpečnosti. Na zozname ocenených totiž figurujú napríklad aj poprední príslušníci protiteroristických jednotiek polície či zamestnanci britského ministerstva obrany.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite