Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nové dokumenty ukazujú „veľmi znepokojivý“ obraz o Boeingu 737 MAX

.redakcia .svet

Nové odtajnené dokumenty poukazujú na „veľmi znepokojivý obraz“ o reakcii spoločnosti Boeing na bezpečnostné problémy týkajúce sa lietadla 737 MAX, uviedol v utorok pre tlačovú agentúru AFP nemenovaný asistent pôsobiaci v americkom Kongrese.

spoločnosť Boeing, ktorú po smrteľných nehodách vyšetrujú ministerstvo spravodlivosti USA a Kongres, zaslala dané dokumenty v pondelok „neskoro večer“, iba niekoľko hodín po odstúpení šéfa Boeingu Dennisa Muilenburga, uviedol daný zdroj.

Civilné dopravné lietadlá Boeing 737 MAX sú uzemnené od marca po dvoch tragických haváriách. Spoločnosť je okrem iného vyšetrovaná aj v súvislosti so svojou reakciou na prvú nehodu a regulátormi dohliadajúcimi na osvedčenie lietadla.

„Tieto záznamy vykresľujú veľmi znepokojivý obraz o starostiach vyjadrených zamestnancami Boeingu o bezpečnostných otázkach,“ uviedol kongresový asistent.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite