Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Britský premiér Boris Johnson odmietol ponuku Nigela Faragea

.redakcia .svet

Britský premiér Boris Johnson odmietol v piatok ponuku euroskeptického politika Nigela Faragea na spojenectvo v decembrových predčasných voľbách.

Britský premiér Boris Johnson odmietol ponuku Nigela Faragea Alberto Pezzali/AP/SITA 1. november 2019 Londýn, Veľká Británia: Nigel Farage už začal s kampaňov pred blížiacimi sa predčasnými voľbami.

líder konzervatívcov tiež poprel tvrdenie amerického prezidenta Donalda Trumpa, že jeho „rozvodová“ dohoda s EÚ znemožní Londýnu uzatvoriť obchodnú dohodu so Spojenými štátmi.

„Vylúčil som (volebný) pakt so všetkými, pretože si nemyslím, že by to bolo rozumné,“ povedal Johnson pre televíziu Sky News. „Sme hrdí na naše presvedčenie, sme hrdí na náš konzervativizmus.“

Farage v piatok pri spustení predvolebnej kampane svojej Strany brexitu vyhlásil, že pred voľbami stanovenými na 12. decembra nepostaví svojich kandidátov proti konzervatívcom v každom volebnom obvode po celej krajine, ak Johnson upustí od svojej dohody s Európskou úniou a uzavrie s ním „pakt o neútočení“.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite