Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Portugalské voľby vyhrali vládni socialisti, väčšinu však nezískali

.redakcia .svet

Päťdesiatosemročný António Costa sa podľa analytikov teší priazni voličov predovšetkým vďala tomu, že v krajine udržal politickú stabilitu a pozdvihol ekonomiku.

Portugalské voľby vyhrali vládni socialisti, väčšinu však nezískali Armando Franca/AP/SITA Portugalský premiér António Costa vhadzuje svoj volebný hlas do urny.

parlamentné voľby v Portugalsku vyhrala v nedeľu s výrazným náskokom vládnuca Socialistická strana (PS) premiéra Antónia Costu. Opäť sa jej však nepodarilo získať väčšinu kresiel v parlamente, vyplýva z exit pollov zverejnených po skončení hlasovania.

Socialisti, ktorí boli považovaní za favoritov hlasovania, získali 36 až 40 percent hlasov, čo nebude stačiť na zostavenie väčšinovej vlády.

Jednou z hlavných výziev stojacich pred novou vládou bude blížiaci sa brexit, keďže Británia je pre Portugalsko jedným z hlavných exportných trhov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite