Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajina aj Rusko dementovali tvrdenia o výmene väzňov

.redakcia .svet

Z väzenia v Rusku mali byť prepustení okrem iných aj ukrajinský režisér Oleg Sencov a zadržiavaní námorníci. Informovali o tom v piatok portál Meduza.io a stanica Echo Moskvy, podľa ktorých lietadlo s ukrajinskými väzňami už bolo na ceste do Kyjeva.

Ukrajina aj Rusko dementovali  tvrdenia o výmene väzňov Diana Černáková/SITA 19. september 2018, Bratislava, Slovensko: Účastníci verejného zhromaždenia My sme Oleg Sencov, kde podporujú väzneného ukrajinského režiséra.

portál Meduza.io a stanica Echo Moskvy sa vo vyjadreniach odvolali na facebookové profily ukrajinskej poslankyne Anny Islamovovej a nového generálneho prokurátora Ruslan Riabošapku. 

„Modlíme sa. Výmena sa skončila: námorníci, Sencov,  Karpiuk, Baluch, Gryb letia domov! Čakáme!“ napísala na Facebooku Islamovová.

Šéfredaktor rozhlasovej stanice Echo Moskvy Alexej Venediktov na svojom účte na sieti Telegram uviedol, že lietadlo s prepustenými Ukrajincami vrátane Sencova a námorníkov, ktorých ruské ozbrojené sily zadržali ešte v novembri 2018 počas tzv.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite