Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Muž útočil v centre Sydney nožom, kričal pri tom Alláhu Akbar

.redakcia .svet

Austrálska polícia zadržala v utorok muža, ktorý v centre Sydney dobodal ženu a pokúsil sa napadnúť skupinu ďalších osôb.

Muž útočil v centre Sydney nožom, kričal pri tom Alláhu Akbar AP Photo/Rick Rycroft

máme dospelú ženu s bodnou ranou na chrbte,“ povedal novinárom Gavin Wood z miestnej polície, pričom zdôraznil, že jej zranenia nie sú životu nebezpečné.

Svedkyňa útoku menom Megan Hayleyová uviedla, že muž s veľkým kuchynským nožom naháňal skupinu ľudí po rušnej kancelárskej štvrti, pričom „ďalších päť alebo šesť osôb naháňalo útočníka v snahe zastaviť ho“. "Následne ho chytili a znehybnili" pomocou stoličiek a plastových prepraviek. 

Polícia v tejto súvislosti ďalej spresnila, že muž konal samostatne.

Na záberoch, ktoré zverejnili austrálske médiá, je vidno muža, ako vyskočil na strechu automobilu, oháňa sa nožom a kričí „Alláhu akbar“ (Boh je najväčší) a „zastreľte ma“.

Polícia tiež prešetruje, či útok nemá spojitosť aj so ženským telom, ktoré bolo nájdené v byte neďaleko od miesta útoku.      

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite