Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Jeden z popredných duchovných Vatikánu bol odsúdený za pohlavné zneužívanie detí

.redakcia .svet

Austrálskeho kardinála Georgea Pella, ktorý má na starosti finančné záležitosti Vatikánu, uznala súdna porota v meste Melbourne za vinného z pohlavného zneužitia a obťažovania dvoch neplnoletých chlapcov.

Jeden z popredných duchovných Vatikánu bol odsúdený za pohlavné zneužívanie detí Andy Brownbill/AP/SITA Kardinál Pell opúšťa súd v Melbourne, je najvyššie postavením duchovným, ktorý bol kedy obvinený zo zneužívanie detí.

77-ročný kardinál sa uvedených priestupkov dopustil v 90. rokoch na chlapcoch, ktorí spievali v zbore v Katedrále sv. Patrika v Melbourne. Obete mali vtedy 12 a 13 rokov. Výška trestu ešte nebola oznámená. 

Verdikt pritom padol už vlani 11. decembra v obnovenom procese — prvý sa skončil patom, keďže porota sa nevedela dohodnúť na verdikte —, ale na príkaz súdu nebol oficiálne zverejnený. Dôvodom bol ďalší plánovaný proces týkajúci sa ďalších obvinení voči Pellovi. Zákaz informovania o procese skončenom v decembri, ktorý spôsobil rozruch, mal zabrániť ovplyvneniu priebehu druhého konania.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite