Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tisícky ľudí pochodujú bosnianskym lesom. Pripomínajú si Srebrenicu

.redakcia .svet

Približne päťtisíc ľudí sa v pondelok vydalo na pokojný pochod cez bosniansky les, aby si takýmto spôsobom pripomenuli útek zo Srebrenice. Masakra, ktorá sa odohrala v roku 1995, bola najhoršia, aká sa v Európe odohrala od druhej svetovej vojny.

Tisícky ľudí pochodujú bosnianskym lesom. Pripomínajú si Srebrenicu Kadira Sakic/AP/SITA 8. júl 2019, Bosniansky les: Ľudia pochodujú bosnianskym lesom a pripomínajú si masakru, ktorá stála život tisíce bosnianskych Srbov.

trasa približne 100-kilometrového pochodu kopíruje cestu, po ktorej utekali bosnianski Moslimovia z mesta Srebrenica po tom, ako sa ho v júli 1995 počas občianskej vojny v Bosne zmocnili jednotky bosnianskych Srbov. 

Mnohých z tých, ktorí utekali zo Srebrenice v horúčavách, bez jedla i vody cez les, prepadli srbské jednotky. Buď ich zastrelili na mieste, alebo ich previezli do centier, kde ich neskôr popravili a pochovali v masových hroboch.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite