Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dvaja Katalánci nebudú na zasadnutí Európskeho parlamentu

.redakcia .svet

Všeobecný súd Európskej únie nevyhovel žiadosti dvojice katalánskych politikov v exile zvolených do Európskeho parlamentu (EP), ktorí žiadali o povolenie zúčastniť sa na utorkovom zasadnutí EP.

Dvaja Katalánci nebudú na zasadnutí Európskeho parlamentu Emilio Morenatti/AP/SITA Katalánski separatisti sa tešili zo zvolenia svojich zástupcov do Európskeho parlamentu len krátko.

bývalý katalánsky premiér Carles Puigdemont a exminister zdravotníctva Toni Comín v piatok požiadali Všeobecný súd Európskej únie, aby prijal opatrenia voči rozhodnutiu Európskeho parlamentu. Ten im zabránil zúčastniť sa na ustanovujúcej schôdzi Európskeho parlamentu. Uviedol to na svojej webovej stránke španielsky denník El País.

Španielska Ústredná volebná komisia trvala na tom, že všetci novozvolení poslanci EP musia zložiť slávnostnú prísahu v Madride.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite