Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Krízový samit o top pozíciách v EÚ pokračuje pracovnými raňajkami

.redakcia .svet

Predseda Európskej rady Donald Tusk v pondelok v skorých ranných hodinách oznámil, že ukončil sériu okolo 30 bilaterálnych rokovaní s jednotlivými lídrami členských krajín EÚ, kvôli ktorým sa rozhodol prerušiť mimoriadny samit EÚ v Bruseli zameraný na obsadenie kľúčových postov v štruktúrach Únie.

Krízový samit o top pozíciách v EÚ pokračuje pracovnými raňajkami Olivier Hoslet, Pool Photo via AP/SITA Na samite sú aj predstavitelia Slovenska a Česka, Peter Pellegrini a Andrej Babiš.

podľa jeho odkazu mali hlavy vlád a štátov členských krajín pokračovať v rokovaniach o top pozíciách po asi štvorhodinovej prestávke na oddych. K tomu došlo krátko po 7:00 h ráno, keď sa lídri stretli na pracovných raňajkách, informoval Tuskov hovorca Preben Aamann na svojom účte na Twitteri.

Tusk sa v tomto čase pokúšal nájsť riešenie krízy vyvolanej nedeľňajším odmietnutím lídrov z Európskej ľudovej strany (EPP) prijať dohodu o vedúcich pozíciách v EÚ, ktorá predpokladala, že šéfom budúcej Európskej komisie (EK) sa stane Holanďan Frans Timmermans.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite