Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vo vzorkách odobratých ruskému novinárovi nenašli stopy po drogách

.redakcia .svet

Ruský novinár Ivan Golunov, ktorý pracuje pre spravodajský portál Meduza.io, nemal v tele žiadne stopy po drogách. Uviedol to ruský hlavný narkológ Jevgenij Brun. 

podľa moderátora relácie Dmitrija Kiseľova chemici skúmali Golunovov moč, ktorý mu odobrali bezprostredne po jeho zadržaní vo štvrtok 6. júna. Urobili tiež analýzy látok, ktoré sňali z novinárovho batohu a v jeho byte. Ukázalo sa, že ide o kokaín a N-metylefedrónové deriváty.

Novinár Ivan Golunov bol zadržaný 6. júna v centre Moskvy „počas operatívnych pátracích aktivít“ policajtov z oddelenia pre kontrolu obchodu s drogami. Tí ho podozrievali, že sa tam pokúsil o nelegálny predaj omamných látok vo veľkom objeme.

V sobotu bol Golunov obvinený, ale ešte v ten istý deň ho jeden z okresných súdov v Moskve odmietol vziať do väzby a poslal do domáceho väzenia, v ktorom bude do 7.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite