Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Popredný činiteľ sa niekoľko dní po správe o čistkách znova objavil

.redakcia .svet

Vysokopostaveného severokórejského predstaviteľa, ktorý sa údajne stal terčom čistiek po neúspešnom samite s USA, ukázali štátne médiá v pondelok na koncerte spoločne s vodcom krajiny Kim Čong-unom.

Popredný činiteľ sa niekoľko dní po správe o čistkách znova objavil AP Photo/Ahn Young-joon/SITA Kim Jong-čchol mal byť podľa niektorých médií odvlečený do pracovného tábora po nevydarených rokovaniach s USA.

severokórejské publikácie v pondelok priniesli fotografiu, na ktorej Kim Jong-čchol sedí neďaleko tlieskajúceho Kim Čong-una a ďalších činiteľov na hudobnom vystúpení manželiek armádnych dôstojníkov. Podľa oficiálne tlačovej agentúry KCNA sa koncert konal v nedeľu večer.

Kim Jong-čchol bol hlavným vyjednávačom Severnej Kórey a náprotivkom ministra zahraničných vecí USA Mikea Pompea, odkedy Pchjongjang vlani vstúpil do rokovaní o jadrovom programe so Spojenými štátmi. Okrem iného dvakrát cestoval do Washingtonu na stretnutia s prezidentom USA Donaldom Trumpom pred jeho dvoma samitmi s Kim Čong-unom.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite