Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Britskí poslanci zamietli všetky štyri alternatívy k dohode o brexite

.redakcia .svet

Poslanci Dolnej snemovne britského parlamentu neschválili v pondelok večer ani jeden zo štyroch alternatívnych návrhov k zamietnutej dohode o odchode Spojeného kráľovstva z Európskej únie.

Britskí poslanci zamietli všetky štyri alternatívy k dohode o brexite Mark Duffy/House of Commons via AP/SITA Dolná snemovňa v piatok 29.3. 2019. Premiérka Theresa May na pôde parlamentu. ktorý v ten po tretíkrát zamietol jej dohodu s Európskou úniou o odchde krajiny z EÚ.

niektoré z predložených nezáväzných návrhov počítali s tým, že Británia bude mať aj naďalej blízke ekonomické vzťahy s EÚ. K získaniu väčšiny mal najbližšie návrh na zotrvanie v colnej únii s EÚ - chýbali len tri hlasy. Zamietli ho v pomere 276 ku 273.

Ďalšie indikatívne návrhy, ktoré nezískali väčšinu, sa týkali zotrvania na jednotnom trhu, referenda o brexitovej dohode a zrušenia brexitu v prípade neschválenia dohody.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite