Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko predĺžilo trest pre väznenú Čanyševovú, ktorá spolupracovala s Navaľným

.tasr .svet

V minulom roku bola odsúdená na sedem a pol roka väzenia za extrémizmus.

Rusko predĺžilo trest pre väznenú Čanyševovú, ktorá spolupracovala s Navaľným sita/AP Photo

ruský súd v utorok zvýšil trest odňatia slobody pre väznenú opozičnú političku Liliju Čanyševovú o dva roky. Po novom tak vo väzení strávi deväť a pol roka, uviedli nezávislé médiá a exilová opozícia. TASR píše na základe agentúry AFP.

„Jej manžel povedal, že v posledných mesiacoch bola veľmi chorá,“ dodal Navaľného tím na sociálnych sieťach. Na sieti Telegram zároveň uviedol, že úrady sa jeho manželke mstia.

Čanyševová v minulosti viedla Navaľného kanceláriu v Ufe, metropole Baškirska ležiacom v európskej časti Ruska na južných svahoch Uralu. V minulom roku bola odsúdená na sedem a pol roka väzenia za extrémizmus.

Zadržali ju v roku 2021 a ako prvú Navaľného spolupracovníčku ju súdili na základe obvinenia z vytvorenia extrémistickej organizácie. Je tiež jednou z mála vysokopostavených žien v ruskej opozícii. Obavy o uväznených členov ruskej opozície vzrástli po februári tohto roka, keď Navaľnyj vo väzení zomrel za nevyjasnených okolností.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite