Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Stoltenberg: NATO musí zabezpečiť spoľahlivé dodávky zbraní pre Ukrajinu

.tasr .svet

Členské krajiny NATO majú rokovať o návrhu fondu vo výške 100 miliárd eur, ktorý by mal pre Ukrajinu poskytnúť podporu počas najbližších piatich rokov.

Stoltenberg: NATO musí zabezpečiť spoľahlivé dodávky zbraní pre Ukrajinu SITA/AP Photo/Virginia Mayo

členské krajiny NATO musia zaručiť dlhodobé dodávky zbraní pre Ukrajinu, uviedol v stredu generálny tajomník Aliancie Jens Stoltenberg, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

„Musíme zaistiť spoľahlivú a predvídateľnú bezpečnostnú pomoc pre Ukrajinu dlhodobo, aby sme sa menej spoliehali na dobrovoľné príspevky a viac na záväzky NATO - menej na krátkodobé ponuky a viac na viacročné prísľuby,“ uviedol Stoltenberg na zasadnutí ministrov zahraničných vecí členských krajín NATO v Bruseli.

Tí majú počas stredy a štvrtka rokovať o návrhu fondu vo výške 100 miliárd eur, ktorý by mal pre Ukrajinu poskytnúť podporu počas najbližších piatich rokov. Záverečné rozhodnutie má byť prijaté na júlovom summite NATO vo Washingtone, píše agentúra DPA.

Zasadnutie v Bruseli sa koná pri príležitosti 75. výročia podpísania Severoatlantickej zmluvy, ktorou 4. apríla 1949 vzniklo NATO.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite