Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

NATO zvažuje zostreľovanie ruských rakiet pri jeho hraniciach

.sita .svet

Rusko vedelo, že ak by sa raketa dostala hlbšie do poľského vzdušného priestoru, tak ju zostrelia.

NATO zvažuje zostreľovanie ruských rakiet pri jeho hraniciach SITA/Russian Defense Ministry Press Service via AP

organizácia Severoatlantickej zmluvy (NATO) zvažuje zostreľovanie ruských rakiet, ktoré sa priblížia príliš blízko k jej hraniciam. Pre poľské médium RMF24 to povedal námestník poľského ministra zahraničia Andrzej Szejna. Ako pripomína spravodajský portál Sky News, poľské stíhačky v nedeľu vzlietli na ochranu vzdušného priestoru, keď Rusko útočilo na Ukrajinu raketami a dronmi. Jedna z rakiet na 39 sekúnd poľský vzdušný priestor aj narušila.

Rusko podľa Szejnu vedelo, že ak by sa raketa dostala hlbšie do poľského vzdušného priestoru, tak ju zostrelia. „Bol by tam protiútok,“ skonštatoval. Zároveň povedal, že „v rámci NATO sa analyzujú rôzne koncepcie, vrátane zostrelenia takýchto rakiet, keď sú veľmi blízko hraníc NATO“ a dodal, že na to by potrebovali aj schválenie od Ukrajiny.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite