Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poľsko hlási narušenie svojho vzdušného priestoru ruskou riadenou strelou

.tasr .svet

Strela v poľskom vzdušnom priestore zotrvala 39 sekúnd a vojenské radarové systémy ju počas tejto doby sledovali.

Poľsko hlási narušenie svojho vzdušného priestoru ruskou riadenou strelou sita/AP Photo/Andrew Harnik

ruská riadená strela vypálená počas útokov na západe Ukrajiny v nedeľu ráno na krátky čas narušila vzdušný priestor Poľska, informuje TASR podľa správ agentúr AFP a DPA.

Generálny štáb poľských ozbrojených síl na sociálnej sieti X oznámil, že o 4.23 h bol vzdušný priestor krajiny narušený riadenou strelou vypálenou ruským lietadlom. Strela v poľskom vzdušnom priestore zotrvala 39 sekúnd a vojenské radarové systémy ju počas tejto doby sledovali.

Rusko v noci na nedeľu uskutočnilo vzdušné útoky na ukrajinské hlavné mesto Kyjev a Ľvovskú oblasť na západe Ukrajiny, ktorá má spoločné hranice s Poľskom. Na Ukrajine bol v noci vyhlásený celoštátny letecký poplach.

Operačné veliteľstvo poľských ozbrojených síl (RSZ) uviedlo, že jeho sily sú v stave zvýšenej pohotovosti z dôvodu intenzívnej aktivity diaľkového letectva Ruskej federácie v noci na nedeľu a raketových útokov na Ukrajine.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite