Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Počet obetí útoku teroristov v Rusku sa zvyšuje, zatiaľ ich je 143

.tasr .svet

Záchranári stále prehľadávajú trosky koncertnej sály a nachádzajú mŕtvych.

Počet obetí útoku teroristov v Rusku sa zvyšuje, zatiaľ ich je 143 SITA/Russian Emergency Ministry Press Service via AP

rusko zatklo 11 ľudí, vrátane „všetkých štyroch“ podozrivých strelcov, v súvislosti s piatkovým teroristickým útokom v koncertnej sále v Moskve, kde bolo zabitých najmenej 143 ľudí. V sobotu to oznámil Kremeľ. TASR prevzala informácie z tlačovej agentúry Reuters.

K zodpovednosti za útok, najsmrtiacejší v Rusku za posledných 20 rokov, sa prihlásila militantná skupina Islamský štát (IS). Rusko tvrdí, že vyšetruje napojenie útočníkov na Ukrajinu, aj keď poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak vyhlásil, že Kyjev nemá s útokom nič spoločné.

Ruská bezpečnostná služba FSB uviedla, že „všetkých štyroch teroristov“ zatkla, keď smerovali k ukrajinskej hranici, a že mali kontakty na Ukrajine. FSB dodala, že mužov preváža do Moskvy.

Vplyvný ruský zákonodarca Andrej Kartapolov povedal, že ak bola do toho zapletená Ukrajina, potom musí Rusko na to „dať primeranú, jasnú a konkrétnu“ odpoveď na bojisku.

Šéfredaktorka prokremeľskej štátnej televízie RT Margarita Simonianová zverejnila video jedného z podozrivých, mladého bradatého muža, ako ho vypočúvajú na okraji cesty. Dodala, že počet mŕtvych sa po útoku zvýšil na 143, ale neuviedla zdroj tejto informácie.

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie predtým uvádzal najmenej 115 zabitých pri útoku strelcov v maskáčoch, ktorí v piatok spustili paľbu z automatických zbraní na návštevníkov koncertu v komplexe Crocus City Hall na predmestí Moskvy.

Výbor doplnil, že niektorí ľudia podľahli strelným poraneniam a ďalší zahynuli v požiari, ktorý v komplexe vypukol. V správach sa uvádzalo, že ozbrojení muži zapálili oheň benzínom z kanistrov, ktoré niesli v ruksakoch.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite