Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šéfovia diplomacií EÚ schválili ďalšie sankcie voči Rusku

.tasr .svet

Ministri zahraničných vecí členských štátov EÚ tak reagovali na smrť opozičného lídra Alexeja Navaľného.

Šéfovia diplomacií EÚ schválili ďalšie sankcie voči Rusku SITA/AP Photo/Markus Schreiber

s odvolaním sa na diplomatický zdroj EÚ o tom informovala agentúra DPA.

Sankcie sa týkajú ľudí z ruského justičného systému. Očakáva sa, že ďalšie podrobnosti o nich budú oznámené v najbližších dňoch, doplnila DPA. 

Prijatie nového balíka sankcií voči Rusku bolo oznámené deň po tom, ako sa v Rusku a na Ruskom okupovaných územiach Ukrajiny uskutočnili prezidentské voľby, v ktorých bol znovuzvolený doterajší šéf Kremľa Vladimir Putin.

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková pred schôdzkou v Bruseli pred novinármi uviedla, že Rusko malo voľby bez možnosti výberu.

Navaľnyj zomrel v polovici februára vo väzení za polárnym kruhom, kde si odpykával 19-ročný trest odňatia slobody, ktorý bol považovaný za politickú odplatu za jeho kampaň proti politike Kremľa.

Jeho spolupracovníci v exile koncom februára uviedli, že pred Navaľného úmrtím prebiehali rokovania o jeho výmene, ktoré boli už v záverečnej fáze. Rusko malo za Navaľného údajne dostať  Vadima Krasikova - najatého vraha pracujúceho pre Federálnu bezpečnostnú službu (FSB), ktorý si v Nemecku odpykáva trest za vraždu Zelimchana Changošviliho spáchanú v Berlíne v auguste roku 2019.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite