Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Orbán pri výročí protihabsburskej revolúcie vyzval k vzbure proti Bruselu

.tasr .svet

Podľa jeho slov Maďari dostali miesto mieru vojnu a miesto bezpečnosti kritiku právneho štátu.

Orbán pri výročí protihabsburskej revolúcie vyzval k vzbure proti Bruselu SITA/Milan Illík

európska únia oklamala Maďarov, preto prišiel čas, aby sa Maďari vzbúrili proti Bruselu. Vyhlásil to v piatok predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v Budapešti pri príležitosti osláv štátneho sviatku vypuknutia protihabsburskej revolúcie v rokoch 1848 - 1849. S odvolaním sa na internetové vydanie denníka Népszava o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

„Nebudeme tolerovať, aby ničili farmárov, ničili strednú triedu, aby z našich detí urobili dlhových otrokov a navyše aby viedli celú Európu do vojny,“ povedal premiér. 

Podľa jeho slov Maďari dostali miesto mieru vojnu a miesto bezpečnosti kritiku právneho štátu. „Boli sme oklamaní, je čas na vzburu, aby sme obnovili sebaúctu európskeho ľudu,“ vyhlásil Orbán.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite