Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zelenskyj pricestoval do Turecka na rokovanie s Erdoganom

.tasr .svet

Diskutovať budú o mieri, bezpečnosti plavby v Čiernom mori, potravinovej stabilite a ďalších témach.

Zelenskyj pricestoval do Turecka na rokovanie s Erdoganom sita/Ukrainian Presidential Press Office via AP

ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok pricestoval do Istanbulu na schôdzku so svojím tureckým kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AFP.

Zelenskyj sa má s Erdoganom stretnúť v istanbulskom paláci Dolmabahče, uviedla kancelária tureckého prezidenta.

Obaja lídri budú diskutovať o ukrajinskom mierovom návrhu, bezpečnosti plavby v Čiernom mori, svetovej potravinovej stabilite a „prepustení ukrajinských a politických väzňov zadržiavaných Ruskom“, priblížil Kyjev.

Ukrajinský prezident navštívi aj lodenice, kde sa konštruujú korvety pre jeho námorníctvo, a má sa stretnúť aj s predstaviteľmi tureckých obranných spoločností, priblížila Zelenského kancelária.

Turecko, členská krajina NATO, sa naďalej snaží udržiavať dobré vzťahy s Ukrajinou i Ruskom, pričom Erdogan sa prezentoval ako kľúčový sprostredkovateľ a možný mierotvorca, pripomína AFP.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite