Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Švédsko sa oficiálne stalo členom NATO

.tasr .svet

Protokol o pristúpení Švédska do Aliancie zverejnilo americké ministerstvo zahraničných vecí na svojej internetovej stránke.

Švédsko sa oficiálne stalo členom NATO SITA/Anders Wiklund/TT News Agency via AP

švédsko sa vo štvrtok oficiálne stalo 32. členským štátom Severoatlantickej aliancie. Oznámilo to americké ministerstvo zahraničných vecí, ktoré je kustódom Severoatlantickej zmluvy, informuje TASR.

Protokol o pristúpení Švédska do Aliancie zverejnilo americké ministerstvo zahraničných vecí na svojej internetovej stránke. „Minister zahraničných vecí, vykonávajúc v mene Spojených štátov amerických úlohu depozitára, oznamuje nasledovné: Siedmeho marca 2024 boli splnené podmienky článku 2 Protokolu Severoatlantickej zmluvy o vstupe Švédskeho kráľovstva. Protokol týmto 7. marca 2024 vstúpil do platnosti,“ píše sa v oficiálnom oznámení amerického ministerstva zahraničných vecí.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite