Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajina a Holandsko podpísali bezpečnostnú dohodu

.tasr .svet

Zelenskyj podpísal dohodu s holandským premiérom Markom Ruttem na stretnutí v Charkove, ktoré je druhým najväčším ukrajinským mestom a častým cieľom ruských útokov.

Ukrajina a Holandsko podpísali bezpečnostnú dohodu SITA/AP Photo/Armin Durgut

ukrajina a Holandsko podpísali v piatok bilaterálnu bezpečnostnú dohodu, na základe ktorej dostane Kyjev tento rok vojenskú pomoc v hodnote dvoch miliárd eur. Oznámil to ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, informuje TASR podľa agentúry AFP.

Kyjev čelí v posledných mesiacoch na frontovej línii intenzívnemu tlaku a aj v súvislosti s nedostatkom munície vyzýva západných spojencov, aby poslali ďalšiu pomoc.

„V tomto dokumente sa uvádza, že Holandsko poskytne vojenskú pomoc za dve miliardy eur tento rok, ako aj ďalšiu obrannú pomoc v priebehu najbližších desiatich rokov,“ oznámil Zelenskyj.

Ukrajina vo februári upozornila, že dostala menej než tretinu delostreleckých nábojov, ktoré jej prisľúbila dodať Európska únia, a že len s ťažkosťami udržiava svoju obranu.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite