Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Moskva ochranu Podnesterska označila za prioritu, Moldavsko hovorí o propagande

.tasr .svet

Moldavská vláda v stredu požiadavku podnesterského parlamentu odmietla.

Moskva ochranu Podnesterska označila za prioritu, Moldavsko hovorí o propagande sita/Alexander Wilf, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

rusko v stredu oznámilo, že jeho prioritou je ochrana obyvateľov Podnesterska, ktoré v ten istý deň požiadalo Moskvu o ochranu pred tlakom Moldavska. Kišiňov požiadavku svojho odštiepeneckého regiónu označil za propagandistické vyhlásenia. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

„Ochrana záujmov obyvateľov Podnesterska, našich krajanov, je jedna z priorít,“ uviedlo ruské ministerstvo zahraničných vecí.                 

Moldavská vláda v stredu požiadavku podnesterského parlamentu odmietla a označila ju za propagandistické vyhlásenie, uviedol na sociálnej sieti Telegram moldavský vicepremiér Oleg Serebrian. Vláda tiež podľa jeho slov pripomenula, že región Podnestersko má prínos z politiky mierovej a bezpečnostnej politiky a hospodárskej integrácie s Európskou úniou.

Podnesterská republika sa nachádza na juhozápade Moldavska pri hraniciach s Ukrajinou. V roku 1992 vyhlásila nezávislosť, medzinárodne však nebola uznaná a je považovaná za súčasť Moldavska.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite