Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Navaľného pohreb bude v piatok v moskovskom chráme

.tasr .svet

Následne ho pochovajú na Borisovskom cintoríne.

Navaľného pohreb bude v piatok v moskovskom chráme sita/AP Photo/Denes Erdos

pohreb ruského opozičného politika Alexeja Navaľného sa uskutoční v piatok popoludní v bohorodičnom Chráme ikony Utíš môj smútok v moskovskom rajóne Maryno. Pochovajú ho následne na Borisovskom cintoríne. Oznámila to v stredu na sociálnej sieti X Navaľného hovorkyňa Kira Jarmyšová, informuje TASR.

Navaľnyj zomrel vo veku 47 rokov v polovici februára v ruskej trestaneckej kolónii za polárnym kruhom. Podľa ruskej väzenskej služby mu po prechádzke prišlo náhle nevoľno, stratil vedomie a oživiť sa ho nepodarilo väzenským zdravotníkom ani privolaným záchranárom. 

Podľa jeho spolupracovníkov sa v úmrtnom liste uvádza, že zomrel prirodzenou smrťou. Západní politici z Navaľného smrti vinia ruského prezidenta Vladimira Putina.

Pozostalým viac než týždeň odmietali prístup k Navaľného telu. Jeho matka Ľudmila tvrdila, že ruské úrady sa ju snažili donútiť, aby súhlasila s tajným pohrebom, čo ona odmietla.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite