Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Macron prisľúbil, že podpora Francúzska pre Ukrajinu nezoslabne

.tasr .svet

Rusko prezidenta Putina sa nemôže spoliehať na únavu Európanov, uviedol Paríž.

Macron prisľúbil, že podpora Francúzska pre Ukrajinu nezoslabne sita/AP Photo/Aurelien Morissard

francúzsky prezident Emmanuel Macron v noci na sobotu pri príležitosti druhého výročia ruskej invázie na Ukrajinu vyhlásil, že podpora Francúzska pre Ukrajinu nezoslabne. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

„Zbitá a doráňaná, ale stále na nohách. Ukrajina bojuje za seba, za svoje ideály, za našu Európu. Naše odhodlanie po jej boku nezoslabne,“ napísal Macron na sociálnu sieť X (predtým Twitter).

Francúzske ministerstvo zahraničných vecí v osobitnom vyhlásení uviedlo, že „Rusko prezidenta Putina sa nemôže spoliehať na únavu Európanov.“

Rusko rozpútalo vojnu na Ukrajine 24. februára 2022. Ukrajina v posledných mesiacoch čelí silnému tlaku ruskej armády na východnom fronte a zápasí s nedostatkom munície a ďalšej vojenskej pomoci zo Západu. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite