Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šéfka europarlamentu pripomenula šieste výročie vraždy Kuciaka a Kušnírovej

.tasr .svet

Roberta Metsolová na sociálnej sieti X uviedla, že inštitúcia, ktorú predstavuje, rodičom oboch zavraždených mladých ľudí sľúbila „pravdu, spravodlivosť a zodpovednosť“.

Šéfka europarlamentu pripomenula šieste výročie vraždy Kuciaka a Kušnírovej SITA/AP Photo/Omar Havana

na šieste výročie vraždy slovenského novinára Jána Kuciaka jeho snúbenice Martiny Kušnírovej v stredu upozornila predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová. Informuje o tom bruselský spravodajca TASR.

„To sme sľúbili rodičom slovenského novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej pri vražde pred šiestimi rokmi. To zostáva našim záväzkom aj dnes. Chrániť novinárov, brániť slobodu médií a bojovať za demokraciu,“ pokračovala v príspevku Metsolová.

Jej vyjadrenie prichádza v deň, keď sa na Slovensku a tiež v desiatich mestách ôsmych európskych krajín konajú demonštrácie pod názvom Za spravodlivé Slovensko.

Novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zavraždili 21. februára 2018 v ich rodinnom dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta. Najpravdepodobnejším motívom bola podľa polície jeho investigatívna žurnalistická práca. V prípade sú právoplatné tri rozsudky. Vykonávatelia vraždy Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody, Zoltán Andruskó 15 rokov nepodmienečne.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite