Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Alexeja Navaľného podľa jeho manželky otrávili novičokom

.sita .svet

Môj manžel sa nedal zlomiť. A to je presne dôvod, prečo ho Putin zabil,“​ uviedla Navaľná.

Alexeja Navaľného podľa jeho manželky otrávili novičokom YouTube

lídra ruskej opozície Alexeja Navaľného podľa jeho manželky Julije otrávili novičokom. Ruské úrady obvinila z ukrývania tela jej zosnulého manžela, kým nezmiznú stopy nervovoparalytickej látky. „Môj manžel sa nedal zlomiť. A to je presne dôvod, prečo ho Putin zabil,“ uviedla Navaľná v príhovore zverejnenom na videoslužbe YouTube. Informuje o tom web Sky News.

„A ako odporne a zbabelo teraz skrývajú jeho telo, neukazujú ho, nedávajú ho jeho matke a žalostne klamú a čakajú, kým zmiznú stopy po ďalšom Putinovom novičoku," vyhlásila Navaľná. „Chcem žiť v slobodnom Rusku, chcem vybudovať slobodné Rusko. Budem pokračovať v práci Alexeja Navaľného,“ dodala.

Protikorupčný aktivista a hlasný kritik Kremľa Alexej Navaľnyj si od januára 2021 odpykával trest vo väzení po tom, ako sa vrátil do Moskvy z Nemecka, kde sa zotavoval z otravy nervovoparalytickou látkou. Z nej obvinil práve Kremeľ. Navaľnyj zomrel náhle v piatok v nápravnovýchovnej kolónii.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite