Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hizballáh oznámil odpálenie desiatok rakiet na Izrael

.tasr .svet

Označilo to za odpoveď na izraelské útoky v Libanone, pri ktorých zahynulo 15 ľudí vrátane veliteľa Hizballáhu.

Hizballáh oznámil odpálenie desiatok rakiet na Izrael SITA/AP Photo/Ariel Schalit Stúpajúci dym po útoku na južnú časť Libanonu, 15. 2. 2024

libanonské hnutie Hizballáh vo štvrtok oznámilo, že odpálilo desiatky rakiet na severný Izrael. TASR informácie prevzala od agentúr AFP a AP.

„V prvej reakcii na masakry v Nabatíji a Suane odpálili bojovníci islamského odporu desiatky rakiet typu kaťuša na Kirjat Šmonu,“ uviedol Hizballáh. Z tohto izraelského mesta neďaleko hranice zatiaľ neprišli správy o obetiach. Väčšina jeho obyvateľov  túto oblasť opustila a z desiatkami tisíc ďalších utiekla do bezpečia po začiatku cezhraničných útokov vlani v októbri.

Cezhraničná paľba na pomedzí Izraela a Libanonu v čase ofenzívy izraelskej armády v Pásme Gazy vyvoláva obavy z ďalšieho konfliktu medzi Izraelom a Hizballáhom. Naposledy viedli vojnu v roku 2006.

Libanonské médiá uviedli, že pri stredajšej sérii útokov izraelskej armády zomrelo desať ľudí, z toho sedem civilistov. Izraelská armáda vo štvrtok potvrdila, že pri nálete v meste Nabatíja zabila veliteľa a ďalších dvoch bojovníkov Hizballáhu. Podľa predošlého oznámenia zasiahla v južnom Libanone desiatky objektov tejto politickej a vojenskej organizácie, ktorá je spojencom Iránu a Hamasu. V stredu izraelská armáda oznámila, že pri raketovej paľbe z Libanonu zahynul jeden jej vojak.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite