Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Biden 12. marca prijme poľského prezidenta Dudu a premiéra Tuska

.tasr .svet

Hovorkyňa Bieleho domu Karine Jean-Pierreová uviedla, že lídri na stretnutí potvrdia svoju podporu Ukrajiny v boji proti ruskej invázii.

Biden 12. marca prijme poľského prezidenta Dudu a premiéra Tuska SITA/AP Photo/Czarek Sokolowski

americký prezident Joe Biden 12. marca v Bielom dome privíta poľského prezidenta Andrzeja Dudu a premiéra Donalda Tuska. TASR o tom informuje na základe správy agentúry PAP a oznámenia Bieleho domu.

Poľsko si v marci pripomína 25. výročie vstupu do NATO a počas návštevy jeho predstaviteľov v USA sa má potvrdiť jeho pevný záväzok k Aliancii.

Biden, Duda a Tusk sa takisto dohodnú na postupe v spojitosti s júlovým samitom NATO vo Washingtone. Budú rokovať aj o strategickom partnerstve Poľska a USA v oblasti energetickej bezpečnosti, hospodárstva a spoločnom záväzku k demokratickým hodnotám.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite