Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zelenskyj absolvoval prvú schôdzku s novým vedením armády

.tasr .svet

Ukrajinský prezident minulý týždeň vo štvrtok po takmer dvoch rokoch od začiatku ruskej invázie odvolal generála Zalužného, ktorý je medzi Ukrajincami vnímaný ako vojnový hrdina.

Zelenskyj absolvoval prvú schôdzku s novým vedením armády SITA/Ukrainian Presidential Press Office via AP Prezident Zelenskyj s odvolaným generálom Zalužnym, 8. 2. 2024

ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok uviedol, že sa prvýkrát stretol s novým vedením ukrajinskej armády. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry DPA.

Na schôdzke bol prítomný aj nový hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskyj, ktorý na tomto poste minulý týždeň vystriedal Valerija Zalužného.

Ukrajinský prezident vo svojom pravidelnom večernom príhovore povedal, že témou stretnutia bola situácia na južnom a východnom fronte. Diskusia sa tiež týkala možného zlepšenia ochrany kritickej infraštruktúry pred ruskými útokmi, dodal.

Syrskyj pred vymenovaním za hlavného veliteľa ukrajinskej armády pôsobil ako veliteľ pozemných síl. Ukrajinský líder minulý týždeň pristúpil aj k výmene ďalších vysokopostavených predstaviteľov ozbrojených síl, pripomína DPA.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite