Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanci ukončili deň, o novele Trestného zákona majú rozhodnúť vo štvrtok

.tasr .svet

Počas stredy vystúpili všetci zvyšní prihlásení rečníci, ráno by mal v záverečnom slove pokračovať minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD).

Poslanci ukončili deň, o novele Trestného zákona majú rozhodnúť vo štvrtok SITA/Milan Illík

poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili 5. rokovací deň 9. schôdze. O novele Trestného zákona by mali rozhodnúť zrejme vo štvrtok (8. 2.). 

Diskusia k Trestnému zákonu v druhom čítaní sa začala 31. januára. Poslanci vládnej koalície už v úvode odhlasovali, že bude trvať 62 hodín. Vystúpili desiatky opozičných poslancov, predložili desiatky pozmeňujúcich návrhov. Do diskusie sa viackrát zapojil minister spravodlivosti a niekoľkí koaliční poslanci.

V závere diskusie ešte predložil koaličný poslanec Tibor Gašpar (Smer-SD) ďalší pozmeňujúci návrh. Precizuje viaceré ustanovenia. Navrhol napríklad rozšíriť dôvody povinnej obhajoby aj o konania o trestných činoch, za ktoré zákon ustanovuje trest odňatia slobody s hornou hranicou najmenej desať rokov. Precizovať chce tiež podmienky stíhania sudcu pre trestný čin ohýbania práva. Návrh rieši aj umiestnenie páchateľa do detenčného ústavu i vtedy, ak ide o páchateľa trestného činu spáchaného zo sexuálneho motívu.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite