Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spojené štáty zaútočili na 85 cieľov v Sýrii a Iraku

.tasr .svet

Americký prezident Joe Biden z nedeľňajšieho útoku obvinil „radikálne pro-iránske milície pôsobiace v Sýrii a Iraku“ a tento týždeň im pohrozil odvetou.

Spojené štáty zaútočili na 85 cieľov v Sýrii a Iraku SITA/AP Photo/Alex Brandon Prezident Biden pri privezení telesných zostatkov troch zosnulých vojakov v Jordánsku, 2. 2. 2024

spojené štáty v piatok udreli na viac než 85 cieľov s Sýrii a Iraku v odvete za nedeľný dronový útok proiránskej ozbrojenej skupiny Nudžabá na americkú základňu v Jordánsku, pri ktorom zahynuli traja americkí vojaci. Informovala o tom agentúra DPA.

Nudžabá v minulosti vyhlásila, že útoky budú pokračovať, kým americkí vojaci neopustia Irak a kým sa neskončí vojna medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas v Pásme Gazy.

Nudžabá je jedna z frakcií tzv. islamského odboja v Iraku – voľnej aliancie ozbrojených skupín spájaných so šiitskou polovojenskou sieťou Ľudové mobilizačné sily (Hašd Šaabí) podporovanou Iránom. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite