Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šmyhaľ je vďačný Charlesovi Michelovi a predstaviteľom štátov EÚ za ich neochvejnú podporu

.tasr .svet

Ukrajinský premiér privítal dohodu o poskytnutí pomoci Kyjevu vo výške 50 miliárd eur na roky 2024–27.

Šmyhaľ je vďačný Charlesovi Michelovi a predstaviteľom štátov EÚ za ich neochvejnú podporu SITA/Kay Nietfeld/dpa via AP

ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ  privítal dohodu o poskytnutí pomoci Kyjevu vo výške 50 miliárd eur na roky 2024–27, ktorú na svojom mimoriadnom summite v Bruseli vo štvrtok dosiahla Európska únia.

„Každý váš hlas je významným príspevkom k nášmu spoločnému víťazstvu,“ uviedol Šmyhaľ v statuse zverejnenom na sociálnych sieťach, v ktorom sa poďakoval členským štátom a dodal, že dohoda je prejavom solidarity a jednoty v 27-člennom bloku.

„Členské štáty EÚ vo vojenskej konfrontácii opäť preukázali svoju solidaritu a jednotu s ukrajinským ľudom. Som vďačný Charlesovi Michelovi a vedúcim predstaviteľom členských štátov EÚ za ich neochvejnú podporu, “ píše sa v statuse.

Ako Michel vo štvrtok oznámil na sociálnej sieti X, všetkých 27 lídrov členských štátov EÚ sa na štvrtkovom mimoriadnom summite v Bruseli dohodlo na ďalšom balíku finančnej podpory pre Ukrajinu vo výške 50 miliárd eur v rámci rozpočtu EÚ.

Michel spresnil, že existuje dohoda o poskytovaní finančnej podpory Ukrajine až do roku 2027, čo podľa neho znamená „stabilné, dlhodobé a predvídateľné financovanie pre Ukrajinu. “

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite