Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka odcestovala do Kanady, stretne sa tam s premiérom J. Trudeauom

.tasr .svet

Najbližšie dni absolvuje aj pracovnú cestu do USA.

Prezidentka odcestovala do Kanady, stretne sa tam s premiérom J. Trudeauom SITA/Milan Illík

prezidentka Zuzana Čaputová odcestovala v pondelok na štátnu návštevu Kanady. V Ottawe sa stretne s kanadským premiérom Justinom Trudeauom. 

Čaputovú pozvala do Kanady jej generálna guvernérka Mary Simonová. Naposledy sa oficiálna návšteva slovenskej hlavy štátu v Kanade uskutočnila pred viac ako 20 rokmi.

Prezidentku bude počas jej cesty sprevádzať početná podnikateľská delegácia zložená z predstaviteľov firiem, ktoré sa venujú zelenej transformácii, udržateľnej energii a digitálnym technológiám. Okrem Ottawy navštívi Čaputová aj Toronto, kde otvorí spoločné slovensko-kanadské biznis fórum a stretne sa s krajanmi.

Po oficiálnej návšteve Kanady bude program prezidentky pokračovať pracovnou cestou v USA. Vo štvrtok (1. 2.) sa presunie do San Francisca, kde sa stretne so slovenskými profesionálmi a odborníkmi, ktorí úspešne pôsobia v USA a sú združení v organizácii Slovak Pro.

Na pôde Stanford Research Institute otvorí hlava štátu slovensko-americké podnikateľské fórum zamerané na inovácie a zelenú tranzíciu, využitie umelej inteligencie a digitálnych riešení, ako aj biotechnológií. Spolu s podnikateľskou delegáciou navštívi v Silicon Valley centrálu spoločnosti Google a stretne aj s jej vedením.

Pracovná cesta Čaputovej v USA vyvrcholí v nedeľu (4. 2.) návštevou Pittsburghu, ktorý je spätý s históriou vzniku prvej Československej republiky. Naspäť na Slovensko sa prezidentka vráti v pondelok 5. februára.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite