Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kandidátka na americkú prezidentku Haleyová spochybnila Trumpovu duševnú spôsobilosť

.tasr .svet

Haleyová je považovaná za hlavnú Trumpovu súperku v republikánskych primárkach v americkom štáte New Hamshire.

Kandidátka na americkú prezidentku Haleyová spochybnila Trumpovu duševnú spôsobilosť SITA/Kristopher Radder/The Brattleboro Reformer via AP Nikki Haleyová

republikánska kandidátka na americkú prezidentku Nikki Haleyová v sobotu spochybnila duševnú spôsobilosť amerického exprezidenta Donalda Trumpa vykonávať opäť funkciu prezidenta po tom, ako ju obvinil, že v roku 2021 nezabránila násilnému vtrhnutiu jeho priaznivcov do washingtonského Kapitolu. TASR správu prevzala od agentúr AFP a AP.

Trump (77), ktorý taktiež kandiduje na amerického prezidenta za republikánov, v piatok naznačil, že Haleyová (52) mala na starosti bezpečnosť Kapitolu 6. januára 2021, keď tam Trumpovi priaznivci vtrhli a snažili sa zvrátiť výsledky prezidentských volieb.

Haleyová v reakcii uviedla, že sa v Kapitole vtedy nenachádzala a v tom čase ani nebola vo funkcii. Dodala, že Trump si ju pravdepodobne pomýlil s vtedajšou predsedníčkou Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovou.

„Hovorí sa, že sa pomýlil, vraj hovoril o niečom inom, na mysli mal asi Nancy Pelosiovú... Funkcia prezidenta predstavuje veľký tlak a nemôžu ju vykonávať niekto, pri kom pochybujeme, či je na to psychicky spôsobilý,“ povedala Haleyová.

Haleyová je považovaná za hlavnú Trumpovu súperku v republikánskych primárkach v americkom štáte New Hamshire, ktoré sa budú konať 23. januára. V tomto štáte totiž žije mnoho umiernených a nezávisle zmýšľajúcich voličov a práve na nich chce táto kandidátka zacieliť svoju kampaň.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite