Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Moskva použije jadrové zbrane, ak Ukrajina zaútočí na miesta, kde má Rusko rakety

.sita .svet

Odsek 19 ruskej jadrovej doktríny stanovuje podmienky, za ktorých by ruský prezident zvažoval použitie jadrovej zbrane.

Moskva použije jadrové zbrane, ak Ukrajina zaútočí na miesta, kde má Rusko rakety SITA/Russian Defense Ministry Press Service via AP

rusko použije jadrové zbrane, ak Ukrajina zaútočí na miesta, kde Rusko uchováva svoje rakety. Ako referuje web news.sky.com, tvrdí to jeden z hlavných spojencov ruského vodcu Vladimira Putina - exprezident Dmitrij Medvedev.

V súčasnosti zástupca šéfa ruskej Bezpečnostnej rady tvrdí, že ukrajinskí predstavitelia zvažujú zaútočiť na štartovacie miesta „riskujúc, že aktivujú odsek 19 základov ruskej štátnej politiky v oblasti jadrového odstrašovania“.

Spomenutý odsek 19 ruskej jadrovej doktríny stanovuje podmienky, za ktorých by ruský prezident zvažoval použitie jadrovej zbrane. Doktrína vo všeobecnosti hovorí, že by sa mali použiť ako odpoveď na útok s použitím jadrových alebo iných zbraní hromadného ničenia alebo na použitie konvenčných zbraní proti Rusku, „keď je ohrozená samotná existencia štátu“.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite