Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aktualizované: Po streľbe na Univerzite Karlovej v Prahe je desať obetí

.tasr .svet

Na mieste zasahuje polícia a okolie je uzavreté.

Aktualizované: Po streľbe na Univerzite Karlovej v Prahe je desať obetí unsplash

zo školy v centre Prahy hlásili streľbu, na mieste sú mŕtvi aj zranení ľudia. Na mieste zasahuje polícia a mieria tam všetky zložky integrovaného záchranného systému. Okolie je uzavreté. Polícia to vo štvrtok uviedla na sociálnej sieti X, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

„Na základe prvotných informácií môžeme potvrdiť, že na mieste sú mŕtvi aj zranení ľudia,“ potvrdila polícia a vyzvala ľudí, aby sa v okolí nepohybovali a nevychádzali z domu, pretože zásah stále pokračuje. Na mieste je podľa polície nebezpečný strelec.

Zo začiatku nebolo jasné, o akú školu ide. Streľba sa nakoniec potvrdila na Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej. Podľa najnovších informácií je na mieste 11 mŕtvych vrátane útočníka. Ďalšie desiatky ľudí sú zranené, deväť z nich vážne.

Na fotografii webu Novinky.cz je vidieť, ako z budovy utekajú študenti s rukami nad hlavou. Server tn.cz zverejnil fotografiu ozbrojeného človeka, ktorý sa pohyboval na streche budovy.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite