Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelská armáda tvrdí, že získala kontrolu nad baštou Hamasu

.tasr .svet

Utečenecký tábor Džabalíja je považovaný za jednu z dôležitých základní militantného hnutia Hamas.

Izraelská armáda tvrdí, že získala kontrolu nad baštou Hamasu SITA/AP Photo/Ohad Zwigenberg

izraelská armáda v utorok tvrdila, že získala „operatívnu kontrolu “ nad táborom Džabalíja, baštou palestínskeho militantného hnutia Hamas na severe Pásma Gazy. S odvolaním sa na tlačovú správu armády o tom informovala agentúra DPA, píše TASR.

Generál Icik Kohen v správe spresnil, že vojaci „zabili stovky“ militantov počas bojov v tábore Džabalíja, pričom ďalších 500 podozrivých sa na mieste vzdalo. Dodal, že niektorí z nich boli zapojení do masakry v Izraeli zo 7. októbra.

Izraelská armáda tiež uviedla, že jej jednotky v oblasti zničili riadiace centrá zariadenia na výrobu rakiet. Podľa agentúry DPA nebolo možné tieto tvrdenia nezávisle overiť. Utečenecký tábor Džabalíja je považovaný za jednu z dôležitých základní militantného hnutia Hamas, ktoré pri útoku na Izrael spred vyše troch mesiacov zabilo približne 1200 ľudí.

Izrael v odvete podniká pozemné aj letecké útoky na husto obývané časti pobrežnej enklávy, ktoré si podľa palestínskych úradov vyžiadali už vyše 19.600 obetí. Hamasom riadené ministerstvo zdravotníctva v utorok tvrdilo, že najmenej 13 Palestínčanov zahynulo pri izraelských útokoch v Džabalíji, pričom nálet na obytnú budovu si tam podľa ministerstva v pondelok vyžiadal 110 obetí na životoch.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite