Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajina a Rusko na seba navzájom útočili dronmi

.tasr .svet

K dronovým útokom prichádza v ruských pohraničných oblastiach takmer denne.

Ukrajina a Rusko na seba navzájom útočili dronmi Ľudia stojaci okolo krátera po ruskom útoku v Kyjeve, 13. 12. 2023

ukrajina v noci na nedeľu odrazila dva raketové útoky a zostrelila 20 dronov. Rusko zase v nedeľu hlásilo zostrelenie 33 dronov vypustených z Ukrajiny, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

„Ruské okupačné sily podnikli útok strelou Iskander a riadenou strelo CH-59... ako aj 20 útočnými dronmi Šáhid,“ uviedli ukrajinské vzdušné sily vo vyhlásení. Dodali, že drony zostrelili, pričom ani jedna z rakiet podľa nich nedosiahla svoj cieľ.

Rakety boli podľa ukrajinských vzdušných síl vypálené z Krymu a okupovanej časti ukrajinskej Chersonskej oblasti.

Trosky zo zničeného dronu pritom spôsobili úmrtie jedného civilistu v Odeskej oblasti na juhu Ukrajiny, uviedol tamojší gubernátor Oleh Kiper. Dodal, že za uplynulý týždeň išlo už o tretí ruský útok na Odeskú oblasť, informuje agentúra Reuters.

Rusko zase v nedeľu hlásilo odrazenie 33 dronových útokov v troch regiónoch na Západe Ruska. Podľa ruského ministerstva obrany zostrelila vzdušná obrana bezpilotné stroje nad územím Lipeckej, Rostovskej a Volgogradskej oblasti.

Hromadné dronové útoky sú zriedkavé, píše AFP. Cieľom takýchto útokov sa pritom stala už aj Moskva a jej predmestia.

Rusko zase podniklo tento týždeň rozsiahly dronový útok juh Ukrajiny, pričom smerom na Kyjev vypálilo aj balistické rakety. Trosky rakiet, ktoré zničila protivzdušná obrany, pritom v Kyjeve spôsobili zranenia približne 50 ľudí.  

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite