Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prímerie medzi Izraelom a Hamasom sa predlžuje do piatka

.tasr .svet

Izrael a Hamas v noci na štvrtok prostredníctvom sprostredkovateľov pokračovali v rokovaniach.

Prímerie medzi Izraelom a Hamasom sa predlžuje do piatka SITA/AP Photo/Leo Correa

prímerie medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas sa predlžuje o jeden deň - do piatka. Vo štvrtok to podľa agentúry AFP potvrdil hovorca katarského ministerstva zahraničných vecí Madžíd Ansárí.

„Palestínska a izraelská strana dosiahli dohodu o predĺžení humanitárneho prímeria v Pásme Gazy o ďalší deň, a to za rovnakých podmienok“, aké platili doteraz, spresnil v oficiálnom vyhlásení Ansárí, ktorého krajina sprostredkúva kontakt medzi bojujúcimi stranami.

Izrael a Hamas v noci na štvrtok prostredníctvom sprostredkovateľov pokračovali v rokovaniach o prepustení ďalšej skupiny izraelských rukojemníkov, ktorá by sa mohla dostať na slobodu vo štvrtok, čo by súčasne znamenalo predĺženie dohody o prímerí.

Pôvodná — už raz predĺžená — dohoda o zastavení paľby platila do štvrtka 07.00 h miestneho času.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite