Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fínsko uzatvára svoj posledný hraničný priechod s Ruskom, oznámil premiér Orpo

.tasr .svet

Orpo na tlačovej konferencii spresnil, že Fínsko úplne uzatvorí svoju hranicu s Ruskom, ktorá je dlhá 1340 kilometrov, pre obavy súvisiace s migráciou.

Fínsko uzatvára svoj posledný hraničný priechod s Ruskom, oznámil premiér Orpo SITA/Emmi Korhonen/Lehtikuva via AP

fínsko uzatvára svoj posledný hraničný priechod s Ruskom, oznámil v utorok tamojší premiér Petteri Orpo. TASR informuje podľa agentúr AFP a AP.

Fínsko už minulý týždeň dočasne uzatvorilo všetky hraničné priechody s Ruskom s výnimkou jedného, a síce najsevernejšieho priechodu Raja-Jooseppi. Išlo o avizované opatrenie v dôsledku narastajúceho prílevu migrantov z územia susedného Ruska.

V priebehu posledných týždňov prišlo do Fínska 700 migrantov z Afriky a Blízkeho východu vrátane Afganistanu, Kene, Maroka, Sýrie, Jemenu či Pakistanu a Somálska. Helsinki obvinili Moskvu, že ich úmyselne posiela na fínsko-ruskú hranicu, a to bez potrebných dokladov.

Agentúra Európskej únie pre pohraničnú a pobrežnú stráž (Frontex) minulý týždeň avizovala, že vyšle do Fínska svoj 50-členný tím aj hliadkovacie vozidlá.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite