Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hamas prepustil ďalších rukojemníkov

.tasr .svet

Bezprostredne nebol známy presný počet Palestínčanov, ktorých Izrael prepustí v rámci tejto tretej výmeny.

Hamas prepustil ďalších rukojemníkov

militantné hnutie Hamas odovzdalo v nedeľu Červenému krížu ďalšiu skupinu rukojemníkov zadržiavaných v Pásme Gazy: 14 Izraelčanov a troch občanov iných krajín. Informovala o tom v nedeľu podvečer izraelská armáda, píšu agentúry AFP a DPA.  

„Na základe informácií, ktoré sme dostali od Červeného kríža, boli Červenému krížu odovzdaní 14 izraelskí rukojemníci a traja rukojemníci z radov cudzincov, “ uvádza sa vo vyhlásení armády zverejnenom v tretí deň štvordňového prímeria medzi Izraelom a Hamasom, počas ktorého dochádza aj k prepúšťaniu palestínskych väzňov z izraelských väzníc. 

Bezprostredne nebol známy presný počet Palestínčanov, ktorých Izrael prepustí v rámci tejto tretej výmeny. Hamas v piatok počas prvého dňa prímeria prepustil prvých 24 z približne 240 rukojemníkov, ktorých zadržiava v Pásme Gazy od masívneho útoku na Izrael zo 7. októbra. Izrael výmenou za to prepustil 39 Palestínčanov.

K podobnej výmene došlo aj v sobotu, keď militanti z Hamasu odovzdali Červenému krížu 17 rukojemníkov, zatiaľ čo z izraelských väzníc bolo prepustených 39 Palestínčanov. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite