Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hamas zverejnil podmienky dohody o prímerí s Izraelom

.tasr .svet

Dohoda zahŕňa prímerie v Pásme Gazy ustanovené oboma stranami a zintenzívnenie vstupu vozidiel s humanitárnou pomocou.

Hamas zverejnil podmienky dohody o prímerí s Izraelom SITA/AP Photo/Oded Balilty)

hnutie Hamas v stredu zverejnilo vyhlásenie o dohode o prímerí s Izraelom s konkrétnymi podmienkami vrátane prepustenia rukojemníkov či obmedzenia leteckej dopravy v Pásme Gazy. TASR správu prevzala z webovej stránky stanice Sky News.

„Po niekoľkých dňoch rokovaní oznamujeme... dosiahnutie dohody o humanitárnom prímerí v rozpätí štyroch dní,“ uviedlo hnutie vo vyhlásení. Konštatovalo, že tento výsledok je potvrdením vytrvalého úsilia Kataru a Egypta.

Dohoda zahŕňa prímerie v Pásme Gazy ustanovené oboma stranami a zintenzívnenie vstupu vozidiel s humanitárnou pomocou, zdravotníckymi potrebami či palivom do všetkých oblastí Pásma Gazy. Jej súčasťou je aj prepustenie 50 izraelských žien a detí vo veku do 19 rokov, ktorých držia ako rukojemníkov v Gaze, výmenou za prepustenie 150 palestínskych žien a detí väznených v Izraeli.

V južnej časti Pásma Gazy nebude počas štyroch dní žiadny pohyb izraelskej leteckej dopravy a na severe pásma bude táto doprava v týchto dňoch povolená len v čase od 10.00 h do 16.00 h miestneho času. Dohoda tiež zahŕňa slobodu pohybu civilistov, najmä po hlavnej dopravnej tepne v enkláve.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite