Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelská armáda zničila dom šéfa Hamasu v Gaze

.tasr .svet

Ide o ďalší krok v pokračujúcej ofenzíve židovského štátu.

Izraelská armáda zničila dom šéfa Hamasu v Gaze sita/AP Photo/Hatem Ali

izraelská armáda vo štvrtok zničila dom šéfa Hamasu Ismáíla Haníju v Pásme Gazy. Údajne bol využívaný v rámci teroristickej infraštruktúry a často slúžil na stretnutia vysokých veliteľov Hamasu. TASR správu prebrala od agentúry DPA.

Budova sa stala cieľom náletu, pretože z nej boli podnikané útoky na izraelskú armádu a civilné obyvateľstvo, uviedli izraelské obranné sily (IDF). Správy z prostredia Hamasu uvádzajú, že počas útoku IDF bol prázdny.

IDF uvádzajú, že počas akcie v utečeneckom tábore Šati odhalili a zničili skrýšu zbraní námorných síl Hamasu, ktorá obsahovala potápačské vybavenie, výbušniny a zbrane. Zaistili aj samovražedné vesty, sudy s výbušninami, ručné raketomety, protitankové strely, komunikačné zariadenia a dokumenty rozviedky.

Ismáíl Haníja je od roku 2017 politickým šéfom Hamasu a dlhodobo žije v Katare.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite