Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spojené štáty a Čína budú rokovať o kontrole jadrových zbraní

.sita .svet

Rokovania budú znamenať prvé takého rozhovory medzi týmito dvoma superveľmocami od čias Baracka Obamu.

Spojené štáty a Čína budú rokovať o kontrole jadrových zbraní SITA/AP Photo/Ahn Young-joon

spojené štáty a Čína budú na budúci týždeň rokovať o kontrole jadrových zbraní. Ako referuje web news.sky.com, táto potenciálne pozitívna správa zverejnená denníkom The Wall Street Journal prišla v čase, keď ruský vodca Vladimir Putin podpísal zákon, ktorým sa ruší ruská ratifikácia globálneho zákazu jadrových skúšok.

Rokovania medzi Washingtonom a Pekingom budú znamenať prvé takého rozhovory medzi týmito dvoma superveľmocami od čias amerického prezidenta Baracka Obamu. Aj keď nebudú zahŕňať formálne rokovania o kontrole zbrojenia, denník uvádza, že rozhovory poskytnú americkým predstaviteľom príležitosť oboznámiť sa s jadrovou doktrínou Pekingu a budovaním jeho jadrového arzenálu, ktorý bol historicky oveľa menší ako v prípade USA a Ruska.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite