Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelská armáda oslobodila vojačku, ktorú zajali militanti z hnutia Hamas

.tasr .svet

Vojačku-pozorovateľku zajali ešte začiatkom októbra.

Izraelská armáda oslobodila vojačku, ktorú zajali militanti z hnutia Hamas sita/Israeli Security Agency via AP

izraelskú vojačku, ktorú palestínske hnutie Hamas zajalo počas útokov zo 7. októbra, sa podarilo oslobodiť počas pozemnej operácie v pásme Gazy. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

„Včera večer bola počas pozemnej operácie oslobodená vojačka Ori Megidišová, ktorú 7. októbra uniesol Hamas,“ uviedla izraelská armáda vo vyhlásení s tým, že vojačka absolvovala lekárske vyšetrenie, darí sa jej dobre a stretla sa so svojou rodinou.

Kancelária izraelského premiéra Benjamina Netanjahua zverejnila fotografiu, na ktorej je Megidišová obklopená rodinnými príslušníkmi.

Megidišová podľa denníka Times of Israel (TOI) pracovala ako vojak-pozorovateľ, keď ju Hamas počas vpádu do Izraela zajal z kibucu Nahal Oz.

Izrael uvádza, že militanti počas útokov 7. októbra zabili najmenej 1400 ľudí a do pásma Gazy uniesli 239 osôb. Počas odvetných útokov Izraela prišlo podľa hnutia Hamas odvtedy o život viac než 8300 ľudí.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite