Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izrael útočil na vojenskú infraštruktúru na území Sýrie

.tasr .svet

K prestrelkám prichádza aj na hranici Izraela s Libanonom.

Izrael útočil na vojenskú infraštruktúru na území Sýrie sita/AP Photo/Maya Alleruzzo

izraelská armáda v noci na pondelok uviedla, že podnikla odvetné útoky na vojenskú infraštruktúru na území Sýrie. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AFP.

Izraelské stíhačky podľa armády zasiahli v Sýrii vojenskú infraštruktúru, z ktorej boli nedávno podniknuté útoky na Izrael. Ďalšie detaily neposkytla. Izraelské média napísali, že útok zasiahol okolie provincie Dar'á na juhu Sýrie.

Izraelská armáda predtým v nedeľu večer oznámila, že v reakcii na raketový úder útočila na ciele militantného hnutia Hizballáh v Libanone.

Na hraniciach medzi Izraelom a Libanonom dochádza od vypuknutia konfliktu medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas prakticky na dennej báze k prestrelkám, ktoré si vyžiadali mŕtvych na oboch stranách. Vzájomne sa tam ostreľujú izraelské sily a iránom podporované hnutie Hizballáh, ktoré kontroluje južný Libanon.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite